keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Ingenjör för miljö och energi

Vid Åbo Akademi i Finland kan man studera till diplomingenjör (motsv. civilingenjör i Sverige) på svenska. Förr hette fakulteten Kemisk-tekniska fakulteten, men nu heter den Tekniska fakulteten (TkF) och det som närmast motsvara den gamla ”hederliga” akademiingenjörsexamen är utbildningsprogrammet Kemiteknik.

Att vi kallades lite spydiskt ”bergsrådsskolan” förr i tiden kan vi nuförtiden ta som en komplimang. Om utbildningen är bra, vilket den är, ger den bra chanser för diplomingenjören till att överta ledaruppgifter inom näringsliv och samhälle. Att vi har bra kontakter med företagen är väl också riktigt bra för studenterna i dessa svåra tider! Och i dag satsar vi stort på miljö och energi.

Starta på

http://www.abo.fi/

och klicka uppe till vänster på Fakulteter och ämnen, gå sen nedåt på saiten, så får du veta allt och lite till om du inte går vilse i hemside-djungeln!

1 kommentti:

  1. Bra att veta! Jag har funderat på vad jag skall studera sen när jag lämnat gymnasiet och hemknutarna i Närpes. Skall tänka på saken. - teknikintresserad tjej

    VastaaPoista