perjantai 29. toukokuuta 2009

Ei tule sympatiaa

En saa sympatiaa iskulauseellani. En ole sitä odottanutkaan vihreiltä citynaisilta.. Olen kotoisin maaseudulta ja mielestäni maasudulla pitäisi voida harrastaa perinteellisiäkin elinkeinoja. Merimetsot lisääntyvät kuin rutto saaristossa ja syövät kalat merestä sangen tehokkaasti. Ruotsi on jo niitä hävittänyt osittain, mistä syystä Ruotsi joutui EU:n tuomioistuimeen. Ruotsi voitti asiansa, koska Lintudirektiivissä on poikkeuspykälä, joka oikeuttaa kannan vähentämiseen. Ongelma on se, että merimeto on Luontodirektiivin väärässä litteessä, eli liitteessä 1. (suojeltavat lajit), kun se nykyään sopisi paremmin liitteeseen 2. (metsästettävät lajit). Silloin niitä voitaisiin metsästyksellä pitää kurissa, ja vielä saadaa hyvää lintupaistia (jollei makkara).

Sähköaittoja kotieläinten (ja lasten) suojaksi ei tarvita Pohjanmaalla ja Lapissa, mikäli susia saa ampua. Kyllä ne muut sudet oppivat missä ei kannata kulkea ja pysyvät loitolla. Susimakkara voisi muuten olla turisteille mielenkiintoinen eksoottinen ruokalaji. Mutta kun viisas EU on lähes täysin kieltänyt susien ampumista (Suomen Valtiokin on EU-tuomioistuimessa ollut syytettynä EU:n omien lemmikkien murhaamisesta) niin sudet oppivat, että ihmisten pihoilta saa noukkia turhat hauvelit ja lampaat pois aivan vapaasti.

Tänä vuonna n. 1000 poroa on joutunut susien suihin. Siis EU:n Luontodirektiivin susikohta on muutettava. EU:n pitää suojella alkuperäiskansojen elinkeinoja!

2 kommenttia:

 1. Eiköhän maaseudulla tulevaisuudessakin ole mahdollista perinteisten elinkeinojen harjoittaminen, vaikka susikannat Suomessa kasvaisivatkin (tai pysyisivät samana). "Ongelman" ratkaisuksi susien hävittäminen Suomesta olisi melko alkukantainen menetelmä. Eiköhän nykyajan "älykäs" ihminen pysty muuhunkin kuin vain lyijyn kylvämiseen. Petovahinkojen korvaamista tulisi parantaa ja turhaa pyrokratiaa vähentää... Ei karjankasvattajien sentään petovahinkoja kuulu omasta pussistaan maksaa!
  Ja mitä tulee tuohon tokaisuusi "...ihmisten pihoilta saa noukkia turhat hauvelit..." niin eiköhän ihmisten olisi jo aika oppia elämään alueilla joissa sudet ovat yleisiä ---> otetaan koira sisälle yön ajaksi, eikä jätetä sitä narun päähän syötiksi... Tai sitten tehdään koiralle kunnon sudenkestävä aitaus?!?! Ei luulisi olevan mikään mahdoton tehtävä. Lisäksi tiedoksesi, että Suomessa susi aniharvoin uhkaa ihmistä, siitä vuosisatojen vaino on pitänyt huolta. Kyllä ulkona saa useammin koiria (rakkaita ystäviämme) pelätä mitä susia. Kannattaa varmaan katsoa tilastotiedoista kuinka usein ihminen on joutunut suden hyökkäyksen uhriksi ja verrata sitä vastaavaan koiriin liittyvään tilastoon. Voikin siis olla, että näillä "citynaisilla" on enemmän pelättävää mitä maalla asuvilla.

  Ai niin, toiveesi on tainnut käydä toteen sillä eikös Turussa ihan hetki sitten tullut ilmi, että joku älypää oli käynyt tuhoamassa saaristossa Merimetson pesiä, LAITTOMASTI, alueelta, jossa ei lähistöllä ollut mökin mökkiä... Provosoinnillasi on siis ollut jotain vaikutusta joihinkin samanmielisiin eläintenvihaajiin... HYVÄ Jarl!

  Itse olen kaupunkilaistunut, maalta kotoisin oleva nuori ja tuo iskulauseesi lähinnä vain naurattaa... Vaikuttaa hieman epätoivoiselta äänten "kalastelulta"... No mutta pitää mennä äänestämään, jotta parlamenttiin saataisiin oikeita asioita ajavia edustajia!!!

  VastaaPoista
 2. Ei Jarl, kyllä se on IHMINEN, joka meret tyhjentää kaloista tehokalastuksen myötä. Oletko koskaan kuullut termistä ympäristön kantokyky? Kannattaa varmaan googlettaa, mikäli termi ei ole tuttu... Mikään eläin (paitsi ihminen) ei voi lisääntyä lopullisesti, sillä jossain vaiheessa tuo kantokyky tulee vastaan ja luonnostaan säätelee populaatiokokoja!

  VastaaPoista