lauantai 16. toukokuuta 2009

1.6.5. 2009 Nyt olen meppi-ehdokas ja rupean bloggaamaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi! Ensin yleisönosastokirjoitus, joka julkaistiin muutamassa lehdessä. Se kertoo aika paljon siitä, miksi haluan EU-parlamenttiin:

EU:n ympäristöpolitiikkaa järkeistettävä

EU:n alkutaipaleen ympäristösäännökset olivat yksinkertaisia ja loogisia. Niillä pyrittiin suojelemaan sekä ihmisiä että luontoa haitallisista aineista ja vaaroista. Tehtiin sääntöjä ongelmajätteistä, voimalaitosten hiukkas- ja myrkkykaasupäästöistä, autoista, sähkölaitteista ym. Viime aikoinakin on tullut hyviä sääntöjä mm. jätteenpoltosta ja pohjaveden suojelusta.
Mutta valitettavasti ilmastohysteria ja ylenpalttinen eläinromantiikka ovat poikineet liudan järjenvastaisia direktiivejä, joista naurettavin on hehkulamppukielto, taloudellisesti haitallisin on hiilidioksidin päästökauppa, ja ärsyttävin on susien ja merimetsojen suojelu, niitä kun sopisi paremmin makkaratehtaan raaka-aineeksi. Koska valoa ja lämpöä Suomessa tarvitaan samanaikaisesti, hehkulamppukielto ei säästä energiaa, mutta aiheuttaa uuden elohopeaongelman. Hiilidioksidin päästökauppa ei vähennä päästöjä, mutta vauhdittaa sen sijaan teollisuuden siirtymistä Kiinaan. Kaiken kukkuraksi se tekee kivihiilestä ympäristöystävällisemmän polttoaineen, kuin kotimainen turve!
Lähtisin mielelläni Satu Hassin tilalle EU-parlamentin ympäristövaliokuntaan.

Jarl R. Ahlbeck
Tekniikan tohtori, ympäristötekniikan dosentti
Rkp:n meppiehdokas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti