Åbo Akademissa, Suomen Turussa voi opiskella ruotsin kielellä diplomi-insinööriksi Teknillisessä Tiedekunnassa (Tekniska Fakulteten), vanha nimi oli Kemiallis-teknillinen tiedekunta (Kemisk-tekniska fakulteten).
Prosessitekniikan opetusohjelma antaa hyviä mahdollisuuksia erikoistua energia- ja ympäristöalalle. Tulevaisuuden suuret energia- ja ympäristöongelmia ei voida ratkaista ilman teknologista asiantuntemusta, ja työtä tulee riittämään.
Esimerkiksi voi mainita, että professori Tapio Salmi on maailman johtavia katalysaattorieksperttejä, on mm. kehittänyt uusia autokatalysaattoreita ja oman professorin Tapio Westerlund’in energia- ja tuotannonoptimointijärjestelmä ohjaa Tornion Jaloterästehtaan toimintaa. Tämä tehdas on maailman energiatehokkain jaloterästehdas ja niitä harvoja, jotka pärjäävät kansainvälisessä kilpailussa lamankin aikana.
Åbo Akademin diplomi-insinöörit ovat aina olleet kysyttyä tavaraa työmarkkinoilla. Opetuksen taso on kova, ja kielitaito lasketaan aina eduksi.
Kouluruotsilla pärjää alussa mainiosti, koska teknillinen terminologia on aika samanlainen kaikilla kielillä. Lisää ruotsia opitaan koko ajan, useimmat puhuvat jo yhden opiskeluvuoden jälkeen aika hyvin. ÅA:n kurssikeskuksessa voi lisäksi opetella vaikka venäjää tai espanjaa.
Kemistiklubin toiminta on vilkas: Kivoja juhlia, ulkomaanmatkoja, sekä yritysvierailuja järjestetään jatkuvasti.
Lisää informaatiota kotisivuilta, jotka kylläkin ovat hieman sekavia, mutta klikkaamalla pääset eteenpäin
www.abo.fi
http://www.abo.fi/public/https://www.abo.fi/student/ktavdelningen
Kannattaako turkulaisen ympäristöstä, energiasta, ja tekniikasta kiinnostuneen ylioppilaan lähteä opiskelemaan Helsingin Teknilliseen korkeakouluun ja tuhota taloutensa maksamalla Helsingin huikeita vuokria, sekä matkat edestakaisin Turun ja Helsingin välillä, vaikka kotikaupungissa löytyy samantasoista, jollei huomattavasti parempaa opetusta?
Jarl Ahlbeck
Ympäristötekniikan lehtori
Åbo Akademi
torstai 8. lokakuuta 2009
Opiskele energia- ja ympäristöasiantuntijaksi Åbo Akademissa!
Tunnisteet:
diplomi-insinööri,
diplomi-insinööriksi,
energia,
opiskella,
opiskelu,
ympäristö
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti