perjantai 11. syyskuuta 2009

Islam och kvinnoförtryck

Böter för hädelse är förlegat

Jussi Halla-Ahos åsikter om invandrare är för mig fullständigt likgiltiga, jag har mina privata åsikter och de är definitivt inte samma som Sannfinnländarnas.
Men böter för hädelse, är det inte förelegat? Halla-Aho har blivit en internationell superkändis. Nu kommenteras rättegången på hundratals saiter och de flesta tar Halla-Ahos parti. Googla så får ni se. Det var knappast detta resultat som Gröna Kvinnor önskade med sin brottsanmälan.
Jag angrep påven aggressivt i ÅU för många många år sedan när han besökte Åbo. Det sårade många katolikers känslor. Men det blev inte böter.
Profeten Mohammeds yngsta hustru Aisha var endast nio år. Hon var en av de många hustrur han tog då han vid femtioårsåldern blev änkling (han hade dittills haft bara en hustru), och fri från hustrukommandot flippade ut i sexuella orgier. Gubbstruttens vällustiga lefverne och perversa skutt från flickfamn till flickfamn i Berlusconi-stil är i dag förebild för den muslimska synen på mannens makt över kvinnan (vi får ha lika kul som Profeten!) och giftasåldern, som enligt lag är 13 år tillexempel i Iran. Och fäderna kan ansöka om att gifta bort ännu yngre döttrar.

Lagen i Iran och andra muslimska länder innebär både legaliserad pedofili och kvinnoförtryck. Moderata muslimer jag träffat stöder däremot inte sådana könsdiskriminerande lagar.

Jarl Ahlbeck
far till tre döttrar

1 kommentti:

  1. Nåjåå, de här var ju snudd på rasism. Men å andra sidan finns det ju många muslimer som hatar systemet i Iran och gillar våra lagar bättre där kvinnan har samma rätt som mannen.

    VastaaPoista