sunnuntai 17. toukokuuta 2009

merimetsot ja sudet makkaratehtaalle

toukokuu 18 klo 09.30

RKP:n puoluokokouksessa eilen ent. Greenpeacen tiedottaja, rkp:n jäsen Mikael Sjövall paheksui Ahlbeck'in populismia, kun Ahlbeck haluaa lähettää merimetsot ja sudet makkaratehtaalle. No ehkä tämä makkaralaatu sopisi paremmi koirille, kuin ihmisille. Onko Greenpeace tietoinen siitä, että merimetsi on tulokaslaji, Kiinasta tuotu kalastuslintuna (sidottiin linnun kurkku kiinni ja metsästäjä otti kalan talteen)? Koska tämä lintukalastus oli tehotonta, se lopetettiin. Merimetsoja ammuttiin ja laitettiin kattilaan. Mutta sitten tuli EU ja Suuressa Viisaudessa rauhoitti merimetsot. Yhtä hyvin voisi rauhoittaa citykanit tai karanneet minkit. Nyt nämä EU:n lemmikit ajavat kaikki muut linnut pois saarilta, sekät tuhoavat kasvillisuuden. Lisäksi ne syövät kalaa, rakastavat mm. kuhaa, joka jo nyt on lähes sukupuuton partaalla.

On oikein, että maaseudun asukas joutuu rakentamaan kalliita sähköaitoja, jotta sudet eivät tappaisi hänen kotieläimensä? Mielestäni Siperiassa löytyy tarpeeksi tyhjää tilaa susille. Ei niitä meillä tarvita. - Jarl Ahlbeck

3 kommenttia:

  1. Tiesitkö Jarl, että Phalacrocorax carbon sinensis-alalajin nimi juontuu siitä, että se on kuvattu kiinailaisesta näyteyksilöstä? Tuon alalajin pesimäelinympäristöjä ovat lähinnä järvet ja muut makeavetiset altaat. P. carbo carbo taas on (valta)mereinen alalaji. Itämeri on vähäsuolaisuutensa ja muiden tekijöiden puolesta lähempänä sinensiksen elinympäristövaatimuksia. Siksi se asuttaa Itämerta, kuten muitakin makeita tai murtovesiä Euroopasta Kiinaan. Puheet tuontilajista sen kohdalla ovat siis tuulesta temmattuja. Hävettää puolestasi.

    VastaaPoista
  2. Mellanskarven är inte en invasiv art hos oss, läs här:

    http://skarvfakta.blogspot.fi/2015/09/ar-mellanskarven-en-invasiv-art.html

    VastaaPoista
  3. Mellanskarven är inte en invasiv art hos oss, läs här:

    http://skarvfakta.blogspot.fi/2015/09/ar-mellanskarven-en-invasiv-art.html

    VastaaPoista